Tartine cu sos alb cu ciuperci - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Sandviciuri » Tartine cu sos alb cu ciuperci

Tartine cu sos alb cu ciuperci

Ingrediente: 30 g unt, 30 g făină, 150 ml lapte, 10 ml smîntînă, 100 g brînză, 250 g ciuperci.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se prepară un sos alb mai gros din făină, unt şi lapte. Făina şi untul se înfierbîntă într-o cratiţă de 1 l, la foc mic, numai un minut, amestecînd mereu şi avînd grijă ca făina să nu se coloreze deloc; apoi se stinge cu laptele fierbinte, adăugat în 2-3 rînduri, amestecînd de fiecare dată, pînă cînd se desfac toate cocoloaşele formate, ca să rezulte un sos omogen. Se săreaza şi, facultativ, se acreşte puţin cu zeamă sau sare de lămîie, numai după ce s-a luat cratiţa de pe foc. Se aromează cu pătrunjel sau mărar tăiat mărunt. Ciupercile tăiate mărunt şi bine spălate se trec prin maşina de tocat. Ceapa tăiata mărunt se căleşte un minut în untdelemn, apoi se adaugă ciupercile, foaia de dafin, zeama de lămîie, piper, o linguriţă rasă de sare. Se lasă la foc mic acoperite sa fiarbă circa 30 minute, ca să scadă toată apa ce o lasă şi să se înmoaie. Cînd este gata, se adaugă şi smîntînă. Se ung tartinele cu un strat de 3-4 mm. Deasupra, se rade brînză.
8.957 vizualizări
833 tipăriri
12 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
8. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
10. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
11. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
12. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
19. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
22. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
24. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.