Sos de hrean - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Sosuri condimentate » Sos de hrean

Sos de hrean

Ingrediente: 30 g făină, 30 g unt sau untdelemn, 1/2 l lapte, 100 ml smîntînă, zeamă de lămîie sau oţet, 1-2 linguri cu vîrf de hrean ras, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se prepară un sos alb, care se stinge cu lapte sau cu lapte combinat în părţi egale cu supă de carne sau de zarzavat. Cînd este gata, cratiţa se ia de pe foc şi se drege cu smîntînă frecată cu o lingură de apă rece. Se sărează şi se acreşte cu puţină zeamă de lămîie sau cu 1/2 linguriţă de oţet. Hreanul, ras prin răzătoarea cu găuri mici, se adaugă în sos numai în momentul servirii, fără să mai fiarbă, altfel hreanul va da un gust amar sosului. Pentru gust mai bun, se mai poate pune şi o linguriţă cu zahăr. Se serveşte la carne rasol, crenvurşti, cîrnaţi calzi, fripţi sau fierţi.
15.424 vizualizări
1.092 tipăriri
15 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Crenvuşti cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
8. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
17. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
22. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
23. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
24. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
25. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
26. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume)
27. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
28. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.