Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Sos de hrean
Rețetă lacto-vegetariană

Ingrediente: 30 g făină, 30 g unt sau untdelemn, 1/2 l lapte, 100 ml smîntînă, zeamă de lămîie sau oțet, 1-2 linguri cu vîrf de hrean ras, sare.

Mod de preparare: Se prepară un sos alb, care se stinge cu lapte sau cu lapte combinat în părți egale cu supă de carne sau de zarzavat. Cînd este gata, cratița se ia de pe foc și se drege cu smîntînă frecată cu o lingură de apă rece. Se sărează și se acrește cu puțină zeamă de lămîie sau cu 1/2 linguriță de oțet. Hreanul, ras prin răzătoarea cu găuri mici, se adaugă în sos numai în momentul servirii, fără să mai fiarbă, altfel hreanul va da un gust amar sosului. Pentru gust mai bun, se mai poate pune și o linguriță cu zahăr. Se servește la carne rasol, crenvurști, cîrnați calzi, fripți sau fierți.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.