Sos maioneză (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Sosuri reci » Sos maioneză (I)

Sos maioneză (I)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Gălbenuşuri de ou, 200 g untdelemn pentru fiecare gălbenuş, 1-2 linguriţe zeamă de lămîie sau o linguriţă de muştar.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se obţine prin emulsionarea untdelemnului cu gălbenuşul de ou în particule foarte mici, prin batere rapidă, formînd o masă cremoasă. Se poate prepara numai din gălbenuşuri crude, compoziţia fiind mai moale, cu aspect unsuros, sau din gălbenuşuri crude şi gălbenuşuri fierte tari, în proporţie de un gălbenuş fiert şi unul crud sau unul fiert şi două gălbenuşuri crude, obţinîndu-se o compoziţie mai consistentă. Untdelemnul trebuie ţinut la temperatura bucătăriei 2-3 ore, înainte de prepararea maionezei. Chiar de la început, se adaugă la gălbenuşuri 1-2 linguriţe cu zeamă de lămîie care ajută untdelemnul să se emulsioneze rapid, evitînd astfel tăierea (separarea untdelemnului). În loc de zeamă de lămîie, se poate pune o linguriţă cu muştar, în acelaşi scop. Cînd maioneza devine prea consistentă, aceasta se stropeşte cu o linguriţă de apă rece ca să se înmoaie şi să se incorporeze mai uşor untdelemnul. Pentru un gălbenuş, se pot pune circa 200 ml untdelemn, adăugat cîte puţin, mai ales la început. La sticlă, se pune un dop, prevăzut cu un tub subţire, prin care va curge untdelemnul numai cît e necesar. Preparatele cu maioneză nu se vor păstra la frigider la o temperatură prea scăzută, deoarece maioneza se va tăia.
20.927 vizualizări
1.020 tipăriri
8 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Conopidă cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Crenvuşti cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
7. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
8. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
13. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
14. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
16. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
18. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.