Sos alb (Bechamel) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Sosuri albe » Sos alb (Bechamel)

Sos alb (Bechamel)

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 20-30 g făină, 30-40 g unt, 1/2 l lapte, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Făina şi untul se înfierbîntă într-o cratiţă de 1 l la foc mic, numai un minut, amestecînd mereu şi avînd grijă ca făina să nu se coloreze deloc, apoi se stinge cu laptele fierbinte, adăugat în 2-3 rînduri, amestecînd de fiecare dată. Se sărează şi, facultativ, se acreşte puţin cu zeamă sau sare de lămîie, numai după ce s-a luat cratiţa de pe foc. Se aromează cu pătrunjel sau mărar tăiat mărunt. La sosul alb se mai pot adăuga, imediat ce s-a luat de pe foc, 100 ml smîntînă, bătută pînă cînd se omogenizează, sau 100 ml smîntînă, bătută bine cu 1-2 gălbenuşuri. Se înfierbîntă la cuptor 10 min, după care se serveşte.
37.205 vizualizări
1.524 tipăriri
33 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Supă concentrată cu gălbenuşuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
18. Supă cremă de ţelină cu albuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
24. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
25. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
26. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
27. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
28. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
29. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
30. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.