Somon file cu ciuperci şi sos de rodii - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Somon file cu ciuperci şi sos de rodii

Somon file cu ciuperci şi sos de rodii

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 2

Ingrediente: 1 file de somon, 1 borcan (400 g) ciuperci mici întregi, 1 rodie, 4 roşii uscate conservate în ulei, 100 ml vin alb, 50 g unt, 2-3 linguri sos dulce de chili, 1 lingură ulei de măsline, 1/2 linguriţă oţet balsamic, 1/2 linguriţă sos de soia, sare, piper alb măcinat, verdeaţă pentru decor.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Tai în felii fileul de somon, îl presari cu sare şi piper şi îl păstrezi în frigider până când pregăteşti celelalte ingrediente.

Tai roşiile uscate în cubuleţe. Fierbi într-o tigaie sosul de chili şi, când începe să fiarbă, adaugi roşiile uscate. După câteva secunde de fiert, adaugi uleiul de măsline şi amesteci. Torni şi vinul, laşi la foc mediu, să scadă până se formează un sos mai consistent, în care poţi presăra câteva bobiţe de rodie.

Între timp, frigi feliile de peşte pe grătarul încins, pe ambele părţi. Când sunt gata, le adaugi în sos şi laşi să fiarbă pe fiecare parte câte 2 minute, la foc mic.

Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti ciupercile scurse, timp de un minut, apoi adaugi oţetul şi sosul de soia. Serveşti somonul cu sosul de rodii şi garnitura de ciuperci.

Ornezi fiecare porţie cu bobiţe de rodie şi frunze de verdeaţă.
184 vizualizări
28 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
13. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
15. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Cod file (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
20. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.