Pere cu costiţă şi sos vinegretă - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Pere cu costiţă şi sos vinegretă

Pere cu costiţă şi sos vinegretă

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 pere, 8 felii foarte subtiri de costita afumata, 200 g cascaval ras, 250 ml vin alb dulceag, piper. Pentru garnitura: 250 g frunze tinere de laptuca, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura otet aromat, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Curatati perele, lasand intacte coditele, fierbeti-le 10 minute in vinul alb, amestecat cu 250 ml de apa si lasati-le sa se scurga. Cand s-au racit suficient, scobiti-le - incepand de la baza - indepartati partea lemnoasa si semintele si umpleti-le cu cascavalul ras. Incingeti cuptorul la 270 grade C. Inveliti fiecare para cu cate 2 felii de costita, in asa fel incat una sa acopere si cavitatea de la baza perei, asezati-le intr-o tava si presarati peste ele piper cat de mult. Dati-le 10 minute la cuptor, pana ce costita se rumeneste, iar cascavalul din interior se topeste. Intre timp, preparati sosul vinegreta, batand bine uleiul cu otetul si potriviti-le de sare si piper. Imprastiati pe un platou frunzele de salata, asezati peste ele perele coapte, stropiti perele cu sosul vinegreta si serviti-le calde.
2.845 vizualizări
547 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
18. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
28. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.