Omletă cu ciuperci şi ceapă - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu ouă » Omletă cu ciuperci şi ceapă

Omletă cu ciuperci şi ceapă

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4-5 ouă, 40-50 g unt şi 50 ml untdelemn, sare, piper, 100 g ciuperci, o ceapă de mărime mijlocie, mărar, pătrunjel, 50 g brînză telemea rasă sau caşcaval ras.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ciupercile, bine spălate, se taie în felii subţiri. Ceapa tăiată mărunt se căleşte cu o lingură de untdelemn, un minut, la foc mic, apoi se adaugă ciupercile, un vîrf de linguriţă cu sare, un vîrf de cuţit cu piper, lăsîndu-se să fiarbă acoperite, pînă cînd scade complet apa ce o lasă (se adaugă cîte puţină apă dacă este necesar) şi se înmoaie. Se aromează cu frunze de mărar şi pătrunjel tăiate mărunt. Se păstrează acoperite, pe un vas cu apă fierbinte. Omleta se pregăteşte ca şi cea simplă, coaptă în tigaie mijlocie de clătite, avînd grijă să nu fie mai groasă de 2 cm (deoarece se va îndoi în jumătate şi, dacă este groasă, se va rupe). Se prăjeşte numai o parte, deasupra rămînînd cremoasă (moale) de 1/2 cm. Se răstoarnă ciupercile peste ea, se împătureşte în jumătate şi se lasă să alunece pe o farfurie; se presară cu brînză telemea rasă sau parmezan ras şi se serveşte caldă.
24.879 vizualizări
946 tipăriri
10 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
13. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
16. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.