Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Omletă cu ciuperci și ceapă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 4-5 ouă, 40-50 g unt și 50 ml untdelemn, sare, piper, 100 g ciuperci, o ceapă de mărime mijlocie, mărar, pătrunjel, 50 g brînză telemea rasă sau cașcaval ras.

Mod de preparare: Ciupercile, bine spălate, se taie în felii subțiri. Ceapa tăiată mărunt se călește cu o lingură de untdelemn, un minut, la foc mic, apoi se adaugă ciupercile, un vîrf de linguriță cu sare, un vîrf de cuțit cu piper, lăsîndu-se să fiarbă acoperite, pînă cînd scade complet apa ce o lasă (se adaugă cîte puțină apă dacă este necesar) și se înmoaie. Se aromează cu frunze de mărar și pătrunjel tăiate mărunt. Se păstrează acoperite, pe un vas cu apă fierbinte. Omleta se pregătește ca și cea simplă, coaptă în tigaie mijlocie de clătite, avînd grijă să nu fie mai groasă de 2 cm (deoarece se va îndoi în jumătate și, dacă este groasă, se va rupe). Se prăjește numai o parte, deasupra rămînînd cremoasă (moale) de 1/2 cm. Se răstoarnă ciupercile peste ea, se împăturește în jumătate și se lasă să alunece pe o farfurie; se presară cu brînză telemea rasă sau parmezan ras și se servește caldă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.