http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Pere cu costiţă şi sos vinegretă

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 pere, 8 felii foarte subtiri de costita afumata, 200 g cascaval ras, 250 ml vin alb dulceag, piper. Pentru garnitura: 250 g frunze tinere de laptuca, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura otet aromat, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati perele, lasand intacte coditele, fierbeti-le 10 minute in vinul alb, amestecat cu 250 ml de apa si lasati-le sa se scurga. Cand s-au racit suficient, scobiti-le - incepand de la baza - indepartati partea lemnoasa si semintele si umpleti-le cu cascavalul ras. Incingeti cuptorul la 270 grade C. Inveliti fiecare para cu cate 2 felii de costita, in asa fel incat una sa acopere si cavitatea de la baza perei, asezati-le intr-o tava si presarati peste ele piper cat de mult. Dati-le 10 minute la cuptor, pana ce costita se rumeneste, iar cascavalul din interior se topeste. Intre timp, preparati sosul vinegreta, batand bine uleiul cu otetul si potriviti-le de sare si piper. Imprastiati pe un platou frunzele de salata, asezati peste ele perele coapte, stropiti perele cu sosul vinegreta si serviti-le calde.