Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Sos maioneză (I)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Gălbenușuri de ou, 200 g untdelemn pentru fiecare gălbenuș, 1-2 lingurițe zeamă de lămîie sau o linguriță de muștar.

Mod de preparare: Se obține prin emulsionarea untdelemnului cu gălbenușul de ou în particule foarte mici, prin batere rapidă, formînd o masă cremoasă. Se poate prepara numai din gălbenușuri crude, compoziția fiind mai moale, cu aspect unsuros, sau din gălbenușuri crude și gălbenușuri fierte tari, în proporție de un gălbenuș fiert și unul crud sau unul fiert și două gălbenușuri crude, obținîndu-se o compoziție mai consistentă. Untdelemnul trebuie ținut la temperatura bucătăriei 2-3 ore, înainte de prepararea maionezei. Chiar de la început, se adaugă la gălbenușuri 1-2 lingurițe cu zeamă de lămîie care ajută untdelemnul să se emulsioneze rapid, evitînd astfel tăierea (separarea untdelemnului). În loc de zeamă de lămîie, se poate pune o linguriță cu muștar, în același scop. Cînd maioneza devine prea consistentă, aceasta se stropește cu o linguriță de apă rece ca să se înmoaie și să se incorporeze mai ușor untdelemnul. Pentru un gălbenuș, se pot pune circa 200 ml untdelemn, adăugat cîte puțin, mai ales la început. La sticlă, se pune un dop, prevăzut cu un tub subțire, prin care va curge untdelemnul numai cît e necesar. Preparatele cu maioneză nu se vor păstra la frigider la o temperatură prea scăzută, deoarece maioneza se va tăia.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.