Escalop de viţel - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Escalop de viţel

Escalop de viţel

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 şniţele, 3-4 linguri untdelemn, o linguriţă cu vîrf de muştar, 100 ml smîntînă, 1/2 linguriţă făină, un vîrf de cuţit de piper, un vîrf de linguriţă de sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Carnea curăţată de pieliţe, tăiată în felii de 1 cm grosime, se bate puţin cu muchia ciocanului de carne, pentru ca fibrele musculare să se rupă (să nu se strîngă la prăjit). Carnea de viţel este o carne fadă, de aceea aceste şniţele se servesc cu sos condimentat.
Şniţelele piperate puţin se trec bine prin făină şi se prăjesc, păstrîndu-se calde pe un vas cu apă fierbinte, acoperite. Cînd toate sînt prăjite, în grăsimea rămasă se pune imediat puţină apă, ca să nu se ardă.
Se freacă muştarul cu făina, smîntîna şi sarea, amestecîndu-se apoi cu sosul din tigaie şi lăsînd să fiarbă cîteva clocote ca să se lege. Dacă este nevoie, sosul se diluează cu apă.
La servire, sosul se toarnă peste şniţelele aşezate pe platou, alături de piure de cartofi, garnitură de orez sau de soteuri din legume. Şniţelele se pot servi şi cu alte sosuri: sos de roşii în care se adaugă vin şi o foaie de dafin ca să fie mai picant, sos picant, etc.
8.357 vizualizări
609 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Stufat de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Supă de viţel cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
21. Vitello tonnato (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Sos cu muşchi de viţel (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
23. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Şniţel de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
25. Escalop de porc cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
26. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Friptură de viţel în lapte (Mâncăruri > Fripturi)
28. Şniţel vienez de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.