Sos picant - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Sosuri condimentate » Sos picant

Sos picant

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 30-50 ml untdelemn, 50 g ceapă, 150-200 ml vin acrişor, 100 ml suc de roşii, o linguriţă rasă de muştar, 25 g făină, 300 ml apă, sare, piper, 2 boabe ienibahar, o foaie de dafin, o bucăţică de scortişoară, o cuişoară întreagă, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Acest sos trebuie să conţină arome puternice şi neapărat vin. Se poate pune, după gust, din toate. Ceapa rasă fin se căleşte cu grăsimea la foc mic, numai un minut, ca să-şi dezvolte aroma, apoi se stinge cu apă şi se lasă să fiarbă 10 minute la foc mic. După aceea, se adaugă făina diluată cu vinul şi cu toate celelalte. Sosul se lasă să fiarbă 2-3 clocote, ca să se lege cu făina şi, apoi, se sărează. Dacă este prea gros, se diluează cu apă, vin sau suc de roşii, după gust.
Se serveşte cu şniţel, escalop de viţel, ficat prăjit natur, chiftele, ruladă de carne, etc.
8.608 vizualizări
825 tipăriri
5 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Crenvuşti cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
8. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
13. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
19. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
24. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
25. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
26. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
27. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
28. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
29. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
30. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.