Limbă de viţel cu sos de lămâie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu organe » Limbă de viţel cu sos de lămâie

Limbă de viţel cu sos de lămâie

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2-3 limbi de viţel, 1 lămâie, 1 lingură făină, ulei, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curăţă bine limbile şi se lasă puţin în apă rece. Se pune apa la fiert, iar când aceasta dă în clocot se introduc limbile şi se lasă aproximativ 20 min. la fiert. Se scot apoi şi se curăţă de pielea groasă. Se continuă apoi fierberea timp de aproximativ 2 ore.

În puţină grăsime, se adaugă lingura de făină, se amestecă bine şi apoi se drege cu puţină apă în care se adaugă zeama de la lămâie şi puţin din coaja acesteia.

Se scot limbile, se taie felii mai micuţe, se stropesc cu sosul de lămâie şi apoi se servesc cu pilaf, ornate cu felii de lămâie.
4.073 vizualizări
823 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
4. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
6. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
10. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
13. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
15. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
23. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Somon cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.