Aspic de pasăre - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Aspic de pasăre

Aspic de pasăre

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg oase de pasare (capete, gâturi, aripi, picioare), 3 l apă, 40-50 g gelatină, 50 g ceapă, 50 g morcovi, 50 g ţelină, 2 fire tarhon, 1 foaie dafin, 10-20 ml oţet, 100 ml vin, 10 boabe piper, 2-3 albuşuri, 20 rnl coniac, 100-200 g carne tocată macră.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Oasele se spală bine, se opăresc şi se pun la fiert în apa rece, adaugând sare după gust. Când lichidul a scăzut la jumătate, se încearcă dacă mai trebuie întărit cu câteva foi (grame) de gelatină. Proba se face prin răcirea unei mici cantităti de aspic. Aspicul cu cât este mai închegat cu atât se prezintă mai frumos. Limpezirea aspicului: într-o cratiţă de 3-4 I se pun albuşurile, 3-4 linguri de apă rece şi 100-200 g carne macră tocată. Se bate totul de câteva ori, se pun celelalte legume, precum şi piperul, oţetul, vinul, foaia de dafin şi se amestecă totul pâna la omogenizare. Peste această compoziţie se toarnă, puţin câte puţin, din lichidul călduţ (limpezit), se potriveşte de sare şi oţet. Se pune apoi cratiţa pe maşina de gătit la un foc potrivit şi se lasă să fiarbă încet. În acest timp, nu se amestecă compoziţia şi nu se mişcă cratiţa. Se lasă să scadă compoziţia încercând câte o picatură (se strânge picatura de aspic rece între degete, dacă e foarte lipicioasă aspicul este gata sau se lasă o cantitate mică să se răcească). Se strecoară printr-o pânză de in curată şi se pune într-un vas la rece, după care se poate folosi la glasare si ornare. Aspicul se foloseşte la ornarea şi glasarea preparatelor de carne, peşte, ouă, salate. Se pastrează la rece şi se foloseşte pe măsura necesităţii, prin reincalzire.
8.318 vizualizări
688 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Păstrăvi în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Aspic de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Aspic cu gelatină fără oase (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.