Aspic de peşte - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu peşte » Aspic de peşte

Aspic de peşte

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60-80 g gelatină, 2 l apă, 150 g zeama de peşte obţinută prin fierberea oaselor şi capetelor de peşte, 2-3 albuşuri, 50 g ceapă, 50 g morcovi, 50 g felină, o foaie de dafin, 100 ml vin, 20 ml coniac, 10 boabe piper, 2-3 fire tarhon, oţet şi sare după gust.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se taie zarzavatul felii şi se pune la fiert în apă cu sare. Dupa ce a fiert 10-20 minute, se pune gelatină spălată în apă rece şi se amestecă pâna da în fiert. Imediat ce a dat în fiert, se trage de pe foc şi se răceşte puţin, atât cât poate suporta degetul. Intre timp se toacă carnea, se pune sare, piper, foi de dafin, cotoarele de tarhon, vinul, oţetul, albuşul, se amestecă şi se omogenizează compoziţia. Peste aceasta compoziţie se toarnă puţin câte puţin aspicul cald, amestecând bine până la omogenizare. Se pune apoi la fiert la foc moderat. Nu se mai amestecă şi nu se mişcă cratita. Se lasă să scadă compoziţia, apoi se strecoară şi se pune la rece, folosindu-se la glasare şi la ornare.
Aspicul pentru păstrăvi se ornează cu vin roşu. Peştele fiind, în general, servit rece, se aranjează şi se garniseşte cu aspic, care îi dă gust şi un aspect frumos.
3.060 vizualizări
602 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
4. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
13. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
17. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
24. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă de peşte cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.