Spumă de ficat în aspic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Spumă de ficat în aspic

Spumă de ficat în aspic

Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: Ficat, sare, o bucata de grasime de gasca, unt, un fir de cuisoare, 4 boabe de piper, 1/2 frunza mica de dafin, frisca, aspic.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala ficatul (maiul); se curata cu grija sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amara ficatul. Ca sa ramana alb se tine cateva ore in lapte. Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste, se da drumul ficatului si se lasa sa fiarba vreo zece minute. Putem adauga la fiert o bucata de grasime de gasca, sau, in lipsa, unt, un fir de cuisoare, 4 boabe de piper, 1/2 frunza mica de dafin si sare. Se incearca de e gata cu o furculita in partea mai groasa a ficatului. Daca, apasand, nu iese deloc sange sau apa inrosita, ficatul e suficient de fiert. Se da cu cratita cu tot la o parte, se acopera si se lasa sa se raceasca in apa. Se trece totul printr-o sita fina, se freaca si se amesteca cu frisca bine batuta, pusa cate putina odata, in total 1/4 din greutatea ficatului. Se imbraca o forma cu aspic, se aseaza ficatul, si deasupra se mai toarna aspic. Se tine 2 ore pe gheata, se rastoarna, si se aseaza imprejur aspic tocat.
3.728 vizualizări
856 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
10. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
12. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
16. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
17. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
18. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
19. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
21. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
24. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
25. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
28. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
30. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.