Cartofi franţuzeşti - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Cartofi franţuzeşti

Cartofi franţuzeşti

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 700-800 g cartofi, 4 ouă, 200-300 ml smîntînă, 50 g unt, 30 g pesmet, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Cartofii de mărime mijlocie, bine spălaţi şi necurăţaţi de coajă, se fierb acoperit circa 30 min, în apă clocotită cît să-i cuprindă. În apă, se pune o linguriţă de sare ca să nu se zdrobească. După ce s-au fiert, se taie în felii de circa 1/2 cm. Ouăle se pun într-un vas şi se fierb cu o linguriţă de sare circa 5-6 min, apoi se curăţă de coajă. Într-un vas de 1-2 l, uns bine cu unt, se pune jumătate din cantitatea de cartofi. Peste cartofi, se pun 2 ouă tăiate felii rotunde, presărînd cu o jumătate de linguriţă de sare fină. Se procedeaza la fel şi cu jumătatea cealaltă de cartofi, ouă şi sare. Deasupra, se distribuie jumătate din cantitatea de smîntînă, pesmetul care a fost înfierbintat un minut cu untul. Preparatul se introduce în cuptor să se înfierbînte cu 15 min înainte de servire. După ce s-a scos din cuptor, se pune restul de smîntînă.
Preparatul se serveşte ca fel întîi sau ca felul doi, asociat cu salată verde sau cu alte salate. Se poate servi şi ca garnitură la fripturi calde de orice fel.
40.091 vizualizări
1.710 tipăriri
39 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Icre negre franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
4. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
16. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.