Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Cartofi franțuzești
Rețetă tradițională din Franța
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 700-800 g cartofi, 4 ouă, 200-300 ml smîntînă, 50 g unt, 30 g pesmet, sare.

Mod de preparare: Cartofii de mărime mijlocie, bine spălați și necurățați de coajă, se fierb acoperit circa 30 min, în apă clocotită cît să-i cuprindă. În apă, se pune o linguriță de sare ca să nu se zdrobească. După ce s-au fiert, se taie în felii de circa 1/2 cm. Ouăle se pun într-un vas și se fierb cu o linguriță de sare circa 5-6 min, apoi se curăță de coajă. Într-un vas de 1-2 l, uns bine cu unt, se pune jumătate din cantitatea de cartofi. Peste cartofi, se pun 2 ouă tăiate felii rotunde, presărînd cu o jumătate de linguriță de sare fină. Se procedeaza la fel și cu jumătatea cealaltă de cartofi, ouă și sare. Deasupra, se distribuie jumătate din cantitatea de smîntînă, pesmetul care a fost înfierbintat un minut cu untul. Preparatul se introduce în cuptor să se înfierbînte cu 15 min înainte de servire. După ce s-a scos din cuptor, se pune restul de smîntînă.
Preparatul se servește ca fel întîi sau ca felul doi, asociat cu salată verde sau cu alte salate. Se poate servi și ca garnitură la fripturi calde de orice fel.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.