Ciorbă cu perişoare de peşte - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Ciorbe » Ciorbă cu perişoare de peşte

Ciorbă cu perişoare de peşte

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 700-800 g peste, 1-2 ardei grasi, morcov, patrunjel, telina (toate 200 g), o ceapa, 2 rosii, 50 g franzela, 1 ou, 25 g faina, bors, leustean, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pina cind se pregatesc perisoarele. Pestele, fara oase prea multe, se curata de solzi si de piele si apoi se scoate carnea, trecind cu cutitul de-a lungul coloanei vertebrale de o parte si de alta a acesteia. Carnea, circa 250 g, care rezulta se curata de toate oasele si se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata si bine stoarsa. La tocatura, se adauga o lingurita cu virf de ceapa rasa fin sau taiata marunt, un ou intreg, faina, un virf de cutit de piper, patrunjelul si sarea si se amesteca bine. Oasele de peste, capul si pielea se fierb inainte cu apa care stinge zarzavatul. Cind zarzavatul este bine fiert, se acreste ciorba dupa gust sau cu ce exista la indemina, potrivindu-se gustul cu sare. Din compozitia de perisoare, se ia cu lingurita udata in ciorba o cantitate aproximativ cit o maslina, i se da o forma rotunda in lingurita si i se da drumul in ciorba care clocoteste. Cind toate perisoarele sint gata, se fierb la foc mic circa 15 min. Ciorba nu se drege.
Pentru aroma, se pune leustean.
2.933 vizualizări
560 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
4. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de crenvurşti cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.