Piftie de pasăre (răcitură) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Piftie de pasăre (răcitură)

Piftie de pasăre (răcitură)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: O pasăre de aproximativ 1 kg, 2-3 l apă (după timpul cît trebuie să fiarbă pasărea), 2-3 căţei de usturoi, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se fac din curcan, gâscă, găină (cocoş), pui. Se curăţă pasărea, se taie, alegând bucăţile potrivite pentru piftii. Se pune apa să fiarbă şi când dă în clocot, se pun labele şi capul, apoi bucăţile pe rând, nu odată, pentru ca zeama să nu iasă tulbure. Se ia spuma, se adaugă puţină sare şi se lasă să fiarbă la foc mic, până sunt gata, fără să se sfărâme camea. Se scot labele şi capul, iar bucăţile de pasăre se aşază în farfurii. Zeama se curăţă de grăsime şi se încearcă dacă este destul de legată, punând câteva picături pe o farfurioară. Dacă acestea se întăresc bine la rece, se dă la o parte oala cu zeamă şi se lasă să se limpezească. În caz contrar se lasă pe foc, să mai dea câteva clocote. După gust, se poate adăuga în zeamă puţin usturoi pisat, înainte de a fi strecurată. Se toarnă apoi zeama peste carnea din farfurii şi se lasă să se prindă. Înainte de a fi servite se pot răsturna, ştergând fundul farfuriei cu un şervet muiat în apă fierbinte.
21.003 vizualizări
988 tipăriri
8 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Piftie bănaţeană (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Aspic de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
30. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.