Sos roşu de ciuperci cu ceapă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Sosuri roşii » Sos roşu de ciuperci cu ceapă

Sos roşu de ciuperci cu ceapă

Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete sau 50 g ciuperci albe uscate, 2 cepe albe, 1 1/2 lingurita faina, 100 g bulion de rosii, 50 g unt topit sau ulei, 1/2 litru apa.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Acest sos se poate prepara cu ciuperci proaspete sau uscate. In primul caz, ciupercile tocate marunt se pun in tigaie cu ceapa usor rumenita si amestecind mereu se prajesc pina sint gata. Se adauga apoi sare bulion de rosii sau rosii proaspete taiate marunt si se fierbe; dupa aceea se pune faina amestecata cu unt si se fierbe din nou.
In cazul in care se prepra sosul cu ciuperci albe uscate, se spala bine ciupercile, se tin la muiat in apa curata rece 3-4 ore, apoi se fierb in aceeasi apa intr-un vas acoperit. Ciupercile fierte se scot din zeama si se toaca marunt. Se toaca marunt ceapa, se prajeste in unt, se adauga bulionul de rosii si ciupercile fierte si amestecind mereu se prajeste totul la foc mic timp de 8-10 minute. Se stinge apoi cu zeama de la ciuperci fierbinte se lasa sa mai dea un clocot se pune faina amestecata cu unt si se fierbe in clocote mici 10-12 minute. Cind sosul este gata se pune sare. Se poate adauga 1 lingura de smintina.
Sosul se serveste cu chiftele de cartofi, orez; de asemenea, este potrivit si pentru carne prajita, fileu de peste.
9.871 vizualizări
576 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
7. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
15. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
16. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
18. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
20. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
21. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.