Budincă de ciuperci cu sos alb - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Paste, pizza şi găluşte » Budincă de ciuperci cu sos alb

Budincă de ciuperci cu sos alb

Ingrediente: 100 g faina, 100 g unt, margarina sau untdelemn, 250 ml lapte, 250 g ciuperci (orice varietate), 100 g brinza telemea, cascaval sau parmezan, 4 oua mari sau 5 mijlocii, marar, patrunjel, sare, un virf de cutit piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ciupercile, bine spalate si stoarse putin, se trec prin masina de tocat.Intr-un castron de 3 l asezat pe foc, se pun untul si faina care se amesteca sa se infierbinte , un minut fara sa se coloreze; apoi, se stinge cu laptele fierbinte adaugat treptat, amestecind bine, ca sa nu se formeze cocoloase.Castronul se ia de pe foc, se pun imediat ciupercile, impreuna cu zeama care au lasat-o (cind au fost trecute prin masina de tocat), frunzele de marar si patrunjel taiate marunt si piperul.Cind sosul este aproape rece, se adauga galbenusurile si brinza rasa care si sareaza.Albusurile batute spuma se amesteca usor cu compozitia, numai prin rasturnare, cu telul si apoi se desarta intr-o cratita de 2 l, pregatita dinainte.Se coace 40-50 minute in tava cu apa fierbinte,introdusa din timp in cuptorul bine incalzit.Se serveste presarata cu parmezan sau cascaval.
2.473 vizualizări
565 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
7. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
8. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
15. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
16. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
18. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
20. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.