Pulpă de miel marinată cu mirodenii - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Pulpă de miel marinată cu mirodenii

Pulpă de miel marinată cu mirodenii

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpă de miel (circa 1,8 kg), 1/2 sticlă vin roşu sec, 50 ml coniac, 1 ceapă, 1 morcov, 1 tulpină de ţelină, 4 căţei de usturoi, cîteva fire de mentă, coriandru, busuioc, 3 linguri ulei de măsline, 50 g unt, coaja de la o portocală, 2 cuişoare, 1 baton de scorţişoară, 3 steluţe de anason, 1/2 lămîie, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Puneţi pulpa de miel într-un vas adînc, ungeţi-o pe toate feţele cu ulei şi presăraţi-o cu sare şi piper.
Adăugaţi ceapa tîiată în sferturi, morcovul rondele, ţelina marunţită, usturoiul zdrobit, coaja de portocală, plantele aromate şi mirodeniile. Turnaţi deasupra coniacul şi vinul roşu, acoperiţi vasul cu un capac şi lăsaţi carnea să se macereze 12 ore la frigider, întorcand-o de 2-3 ori.
Încingeţi cuptorul la 220 grade C.
Scurgeţi pulpa de miel, ştergeţi-o, lăsaţi şi legumele să se scurgă şi filtraţi marinata.
Puneţi legumele într-o tavă mare de friptură, aşezaţi peste ele pulpa de miel şi daţi-o 45 de minute la cuptor (stropind-o din cînd în cînd cu marinata).
Cînd e bine pătrunsă, înfăşuraţi carnea într-o folie de aluminiu şi lăsaţi-o să se odihnească pe un platou în cuptorul stins, cu uşa cuptorului întredeschisă.
Amestecaţi sosul din tavă cu marinata rămasă, puneţi-l pe foc şi lăsaţi-l să scadă bine (două treimi). Strecuraţi-l, încorporaţi untul tăiat bucăţele şi amestecaţi-le cu telul, adăugînd, la sfîrşit, şi puţină zeamă de lămîie.
Serviţi pulpa de miel imediat, cu sosul alături şi o garnitură potrivită.
21.406 vizualizări
1.049 tipăriri
20 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
11. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
12. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
15. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
17. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pulpă de porc umplută (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pulpă de mânzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pulpă de căprioară la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
30. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.