http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pulpă de miel marinată cu mirodenii

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 pulpă de miel (circa 1,8 kg), 1/2 sticlă vin roşu sec, 50 ml coniac, 1 ceapă, 1 morcov, 1 tulpină de ţelină, 4 căţei de usturoi, cîteva fire de mentă, coriandru, busuioc, 3 linguri ulei de măsline, 50 g unt, coaja de la o portocală, 2 cuişoare, 1 baton de scorţişoară, 3 steluţe de anason, 1/2 lămîie, sare, piper.

Mod de preparare: Puneţi pulpa de miel într-un vas adînc, ungeţi-o pe toate feţele cu ulei şi presăraţi-o cu sare şi piper.
Adăugaţi ceapa tîiată în sferturi, morcovul rondele, ţelina marunţită, usturoiul zdrobit, coaja de portocală, plantele aromate şi mirodeniile. Turnaţi deasupra coniacul şi vinul roşu, acoperiţi vasul cu un capac şi lăsaţi carnea să se macereze 12 ore la frigider, întorcand-o de 2-3 ori.
Încingeţi cuptorul la 220 grade C.
Scurgeţi pulpa de miel, ştergeţi-o, lăsaţi şi legumele să se scurgă şi filtraţi marinata.
Puneţi legumele într-o tavă mare de friptură, aşezaţi peste ele pulpa de miel şi daţi-o 45 de minute la cuptor (stropind-o din cînd în cînd cu marinata).
Cînd e bine pătrunsă, înfăşuraţi carnea într-o folie de aluminiu şi lăsaţi-o să se odihnească pe un platou în cuptorul stins, cu uşa cuptorului întredeschisă.
Amestecaţi sosul din tavă cu marinata rămasă, puneţi-l pe foc şi lăsaţi-l să scadă bine (două treimi). Strecuraţi-l, încorporaţi untul tăiat bucăţele şi amestecaţi-le cu telul, adăugînd, la sfîrşit, şi puţină zeamă de lămîie.
Serviţi pulpa de miel imediat, cu sosul alături şi o garnitură potrivită.