Miel cu orez - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Miel cu orez

Miel cu orez

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 linguri ulei masline, 1 lingura unt, 80 g cepe mici, 80 g brinza rasa, 120 ml vin rosu, 6 cesti zeama de pasare, incalzita si limpezita, 400 g orez, 450 g friptura de miel taiata marunt, 180 g inimi de anghinare marinate, nescurse si maruntite, o capatina usturoi tocat marunt.
Pentru sosul de pasare: 1,4 kg piept de pasare, cu os, 6 cesti apa, 2 legaturi tulpini de telina maruntita, 2 morcovi maruntiti, 1 ceapa taiata in patru, 1 lingura busuioc uscat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Sosul: Se pun toate ingredientele intr-o oala marisoara si se fierb la foc mic pentru 8-10 ore, amestecind din cind in cind. La urma se strecoara si se pastreaza la rece.
Pentru mincare: Se incalzeste uleiul cu untul intr-o cratita mare la temperatura medie. Se adauga cepele si se calesc pentru
2-3 minute. Se toarna orezul si se amesteca bine pina la acoperire, cam un minut. Se toarna vinul care va fi absorbit de orez, in 2-3 minute. Apoi se amesteca, succesiv, cite o jumatate de ceasca din zeama de pasare, asteptind sa fie absorbita pina se adauga urmatoarea jumatate de ceasca de zeama. Se pastreaza pentru final un sfert de ceasca de zeama. Dupa circa 20 minute, orezul se va inmuia, dar va fi destul de consistent. Se opreste focul. Se adauga restul de zeama, brinza, carnea de miel, usturoiul si anghinarea. Se amesteca bine cu orezul si se serveste pe farfurii calde. Mincarea trebuie sa fie cu sos mult. Sosul de pasare se poate pregati dinainte si poate fi folosit si la alte preparate.
2.814 vizualizări
478 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
21. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
24. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
25. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
26. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
27. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
30. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.