Orez cu ardei şi fructe de mare - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Orez cu ardei şi fructe de mare

Orez cu ardei şi fructe de mare

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 pachet amestec orez cu fructe de mare, 2 ardei graşi, 1 ardei capia, 1 lămâie, ceapă verde, 500 g spanac, usturoi, 200 g midii decorticate, 300 ml vin alb, sare, piper, ulei de măsline, busuioc, 150 g parmezan.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală şi se rupe în bucăţele. Se amestecă bine cu ardeii graşi tăiaţi în felii mari, două linguri de ulei, sucul de la lămâie, o legătură de ceapă verde tocată mărunt, sarea şi piperul.

Midiile se pun la fiert împreună cu vinul, un litru de apă, sarea şi piperul, se pun într-o strecurătoare şi se lasă la răcit.

O legătură de ceapă verde, doi căţei de usturoi şi ardeiul capia se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele toate şi se călesc până când se înmoaie.

Se presară amestecul de orez cu fructe de mare, se toarnă o cană de apă şi se lasă să fiarbă la foc mic.

Se condimentează, se adaugă midiile fierte şi se mai lasă la clocotit până când orezul este gata.

Se presară busuioc tocat şi parmezan ras, se amestecă şi se serveşte imediat cu salata de legume.

La amestecul de orez cu fructe de mare se mai pot adăuga şi dovlecei tăiaţi în cubuleţe.
3.010 vizualizări
369 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.