Friptură de miel în vin roşu - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Friptură de miel în vin roşu

Friptură de miel în vin roşu

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 2 kg pulpă, piept sau spată de miel, tăiată felii, 1 ceapă tocată mărunt, 100 ml ulei de măsline, 500 ml vin roşu sec, 1 cană de apă fierbinte, 2 legături rozmarin proaspăt, sare, piper măcinat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se încălzeşte în prealabil cuptorul la 170°C. Într-o tavă pentru friptură, se aşează bucăţile de miel, ceapa şi se presară rozmarinul pe deasupra.

Se adaugă sare şi piper după gust şi ulei, se ţine la cuptor 15 min., la foc potrivit.

Se scoate apoi tava din cuptor şi se adaugă o cană de vin. Se verifică cu o paletă dacă friptura sau feliile de ceapă nu s-au prins de tavă.

Se dă din nou tava la cuptor timp de 20-30 min., la foc potrivit, până se frăgezeşte carnea, amestecând din când în când cu paleta ca să nu se prindă.

Se scoate apoi pe un platou friptura de miel. În sucul rămas în tavă, se toarnă restul de vin (250 ml) şi o cană de apă fierbinte. Se ţine tava la cuptor, amestecând din când în când, şi se lasă să scadă la foc mic până se formează un sos. Cu o lingură, se răstoarnă sosul peste friptura de miel şi se serveşte caldă cu o garnitură alături.

Se poate servi cu cartofi noi, fierţi şi rumeniţi.
7.854 vizualizări
678 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
16. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
18. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
21. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
22. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
25. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
27. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.