http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Friptură de miel în vin roşu

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg pulpă, piept sau spată de miel, tăiată felii, 1 ceapă tocată mărunt, 100 ml ulei de măsline, 500 ml vin roşu sec, 1 cană de apă fierbinte, 2 legături rozmarin proaspăt, sare, piper măcinat.

Mod de preparare: Se încălzeşte în prealabil cuptorul la 170°C. Într-o tavă pentru friptură, se aşează bucăţile de miel, ceapa şi se presară rozmarinul pe deasupra.

Se adaugă sare şi piper după gust şi ulei, se ţine la cuptor 15 min., la foc potrivit.

Se scoate apoi tava din cuptor şi se adaugă o cană de vin. Se verifică cu o paletă dacă friptura sau feliile de ceapă nu s-au prins de tavă.

Se dă din nou tava la cuptor timp de 20-30 min., la foc potrivit, până se frăgezeşte carnea, amestecând din când în când cu paleta ca să nu se prindă.

Se scoate apoi pe un platou friptura de miel. În sucul rămas în tavă, se toarnă restul de vin (250 ml) şi o cană de apă fierbinte. Se ţine tava la cuptor, amestecând din când în când, şi se lasă să scadă la foc mic până se formează un sos. Cu o lingură, se răstoarnă sosul peste friptura de miel şi se serveşte caldă cu o garnitură alături.

Se poate servi cu cartofi noi, fierţi şi rumeniţi.