Ochiuri româneşti - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu ouă » Ochiuri româneşti

Ochiuri româneşti

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 4 ouă, 30 g unt, pătrunjel, o linguriţă rasă de sare, 2 linguri oţet.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Într-o cratiţă de 2 l, se pune apă să fiarbă împreună cu o linguriţă rasă de sare şi cu 2 linguri de oţet, care au proprietatea de a coagula mai repede albuşul. Se sparge fiecare ou, pe rând, într-o ceaşcă, pentru a evita riscul ca vreunul să fie alterat. Cu ceaşca, se dă drumul mai uşor oului să alunece chiar la suprafaţa apei. Cu fiecare ou se procedează la fel. Se fierbe fiecare numai 1-2 minute, până când se coagulează albuşul, gălbenuşul rămânând moale.

Dacă se ţin mai mult în apă clocotită, se întăreşte prea mult albuşul.

Se pot fierbe pe rând, unul sau câte două, în vas mai mic.

Se scot cu spumiera, scurse bine de apă. Se aşează pe o farfurie caldă, iar deasupra lor se pun bucăţele de unt şi pătrunjel tăiat mărunt.

Se servesc imediat, fierbinţi.
7.663 vizualizări
652 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Ochiuri în cuib de parizer cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ochiuri cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ochiuri cu mezeluri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ochiuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ochiuri cu costiţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ochiuri cu parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Ochiuri în parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ochiuri cu pâine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ochiuri cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ochiuri în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Ochiuri franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
28. Ochiuri româneşti cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ochiuri cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.