Salată cu ochiuri româneşti - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Salate » Salate cu ouă » Salată cu ochiuri româneşti

Salată cu ochiuri româneşti

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 salata verde, 1/4 varza alba, 1 andiva, 10 linguri de otet, 4 linguri de untdelemn, sare, piper, 2 fire de ceapa verde, 1 catel de usturoi, 100 g nuci, 1 fir de cimbru verde, 75 ml vin alb, 4 oua, 40 g cascaval ras.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curata si se spala salata, se zvanta de apa, se taie in fasii de 3 cm. Se amesteca doua linguri de untdelemn cu doua linguri de otet, sare si piper, apoi se toarna sosul peste salata.
Se curata ceapa verde si usturoiul. Ceapa se taie in bucati de 1 cm, usturoiul se taie in ineluse subtiri. Se calesc in doua linguri de untdelemn. Se pun peste ele miezul de nuca taiat in bucatele mai mici, frunzulitele de cimbru (daca nu gasiti cimbru verde, puteti pune si cimbru uscat). Cand nucile se inmoaie putin, se toarna in tigaie trei linguri de otet amestecate cu vinul alb. Se lasa totul sa fiarba vreme de 5 minute, in vas acoperit, la foc mic. Se potriveste de sare si de piper, se toarna caldut peste salata verde.
Intre timp, intr-un vas mare, se pun doi litri de apa, amestecata cu restul de otet si o lingura de sare. Cand da in clocot, se reduce flacara aragazului si se pun in apa ouale sparte, unul dupa altul (ochiuri romanesti). Dupa ce se coaguleaza se scot, li se taie frumos marginile si se pun peste salata.
Se presara deasupra cu cascavalul ras.
3.494 vizualizări
498 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
2. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
4. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
6. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
29. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.