Risotto cu ochiuri şi costiţă - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Risotto cu ochiuri şi costiţă

Risotto cu ochiuri şi costiţă

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceaşcă de orez, 3 ceşti cu apă, 30 g unt, 2 cepe mijlocii, 150-200 g de costiţă afumată, 1 lingură ulei, 8 ouă, 3 roşii, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în unt încins. Cînd începe să se îngălbenească, se adaugă orezul şi se mai prăjeşte 5-6 minute, amestecînd mereu. Se toarnă apoi apă, se adaugă sarea şi piperul şi se lasă sa fiarbă la foc domol circa 25 minute, după care orezul este fiert.
În timp ce se fierbe orezul, se spală roşiile, se taie în două, transversal, se golesc de seminţe, se sărează şi se ung cu ulei în interior. Se aşează apoi într-o cratiţă acoperită şi se prăjesc uşor. Separat, într-o tigaie neunsă, se prăjeşte costiţa tăiată în 12 fîşii lungi. Cînd este frumos rumenită, se scoate şi se prepară 6 ochiuri, prăjite sau fierte, după dorinţă. Pe un platou se aşează risottoul, pe mijloc se pun ochiurile, iar la margini se garniseşte cu jumătăţi de roşii şi fîşii de costiţă, dispuse alternativ.
1.684 vizualizări
346 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
25. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.