http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Risotto cu ochiuri şi costiţă

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 ceaşcă de orez, 3 ceşti cu apă, 30 g unt, 2 cepe mijlocii, 150-200 g de costiţă afumată, 1 lingură ulei, 8 ouă, 3 roşii, sare, piper.

Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în unt încins. Cînd începe să se îngălbenească, se adaugă orezul şi se mai prăjeşte 5-6 minute, amestecînd mereu. Se toarnă apoi apă, se adaugă sarea şi piperul şi se lasă sa fiarbă la foc domol circa 25 minute, după care orezul este fiert.
În timp ce se fierbe orezul, se spală roşiile, se taie în două, transversal, se golesc de seminţe, se sărează şi se ung cu ulei în interior. Se aşează apoi într-o cratiţă acoperită şi se prăjesc uşor. Separat, într-o tigaie neunsă, se prăjeşte costiţa tăiată în 12 fîşii lungi. Cînd este frumos rumenită, se scoate şi se prepară 6 ochiuri, prăjite sau fierte, după dorinţă. Pe un platou se aşează risottoul, pe mijloc se pun ochiurile, iar la margini se garniseşte cu jumătăţi de roşii şi fîşii de costiţă, dispuse alternativ.