Pasteta de pasăre - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Pasteta de pasăre

Pasteta de pasăre

Ingrediente: 1/2 kg carne de pasăre (piept, pulpe), 100 g ciuperci, 50 ml untdelemn, 200 g unt, o cutie de sardele, 10 măsline, 100 g şuncă, 2-3 castraveciori acri, un ou, o ceapă, o linguriţă cu vîrf de muştar, 100 ml vin, 2 linguri rom, sare, condimente de pasteta.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se căleşte într-o cratiţă, in untdelemn, 2 min, apoi se adaugă bucăţile de carne, ciupercile, vinul, romul, sarea şi condimentele. Se lasă să se frigă la foc mic, acoperite, sau se introduce cratiţa în cuptor, acoperită, ca să rămînă carnea moale şi suculentă. Dacă este nevoie, se pune puţină apă, avînd grijă ca, la sfîrşit, sosul să fie scăzut. Cînd furculiţa intră cu uşurinţă în carne, înseamnă că aceasta este gata. După ce s-a răcit şi s-a scos de pe oase, carnea se trece de 3 ori prin maşina de tocat, împreună cu sardelele şi cu untdelemnul lor. Untul se freacă pînă ce devine moale, apoi se adaugă tocătura, şunca, măslinele, castraveciorii acri, raşi prin răzătoarea cu găuri mici şi scurşi de zeamă şi oul fiert tare - toate tăiate în cuburi mici. Se amestecă bine şi se adaugă muştar şi sare fină, după gust. Pasteta se aranjează pe un platou şi apoi se ţine în frigider ca să se întărească. Cu pasta neîntărită se pot face sandvişuri; se poate folosi şi ca umplutură pentru ruladă.
2.556 vizualizări
692 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pasteta de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Aspic de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
29. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.