Mere în boccele - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Mere în boccele

Mere în boccele

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 foaie aluat de foetaj (din comerţ), 3 mere, 1 lămâie, 3 linguri dulceaţă de căpşuni, 1 gălbenuş de ou, 30 g unt, 2 linguri de rom, zahăr tos, frişcă.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Curăţaţi merele. Tăiaţi-le în cubuleţe. Stropiţi-le cu suc de lămâie. Puneţi-le să se călească în untul încins. Stropiţi-le cu rom. Acoperiţi vasul cu un capac şi lăsaţi să mijotească 5 minute.
Trageţi vasul deoparte şi adăugaţi dulceaţa. Amestecaţi-o în compoziţie şi lăsaţi-o să se răcească.
Porniţi cuptorul. Tapisaţi o tavă cu hârtie de pergament.
Întindeţi aluatul de foetaj şi tăiaţi-l în patru pătrate.
Puneţi merele amestecate cu dulceaţă în mijlocul fiecărui pătrat. Aduceţi colţurile spre centru (cum se leagă bocceaua) şi lipiţi-le cu gălbenuşul diluat cu o lingură de apă rece (aplicaţi-l cu o pană de gâscă sau cu o pensulă pe fiecare colţ, apoi lipiţi-le unul peste altul).
Băgaţi tava în cuptor la 210 grade C şi lăsaţi prăjiturile să se coacă până se umflă şi se auresc.
Lăsaţi-le să se răcească. Pudraţi-le cu zahăr tos şi serviţi-le alături cu frişcă.
2.391 vizualizări
708 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
16. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
18. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
21. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
22. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
25. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
27. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.