http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Mere în boccele
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 foaie aluat de foetaj (din comerţ), 3 mere, 1 lămâie, 3 linguri dulceaţă de căpşuni, 1 gălbenuş de ou, 30 g unt, 2 linguri de rom, zahăr tos, frişcă.

Mod de preparare: Curăţaţi merele. Tăiaţi-le în cubuleţe. Stropiţi-le cu suc de lămâie. Puneţi-le să se călească în untul încins. Stropiţi-le cu rom. Acoperiţi vasul cu un capac şi lăsaţi să mijotească 5 minute.
Trageţi vasul deoparte şi adăugaţi dulceaţa. Amestecaţi-o în compoziţie şi lăsaţi-o să se răcească.
Porniţi cuptorul. Tapisaţi o tavă cu hârtie de pergament.
Întindeţi aluatul de foetaj şi tăiaţi-l în patru pătrate.
Puneţi merele amestecate cu dulceaţă în mijlocul fiecărui pătrat. Aduceţi colţurile spre centru (cum se leagă bocceaua) şi lipiţi-le cu gălbenuşul diluat cu o lingură de apă rece (aplicaţi-l cu o pană de gâscă sau cu o pensulă pe fiecare colţ, apoi lipiţi-le unul peste altul).
Băgaţi tava în cuptor la 210 grade C şi lăsaţi prăjiturile să se coacă până se umflă şi se auresc.
Lăsaţi-le să se răcească. Pudraţi-le cu zahăr tos şi serviţi-le alături cu frişcă.