Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mere în boccele
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Porții: 4

Ingrediente: 1 foaie aluat de foetaj (din comerț), 3 mere, 1 lămâie, 3 linguri dulceață de căpșuni, 1 gălbenuș de ou, 30 g unt, 2 linguri de rom, zahăr tos, frișcă.

Mod de preparare: Curățați merele. Tăiați-le în cubulețe. Stropiți-le cu suc de lămâie. Puneți-le să se călească în untul încins. Stropiți-le cu rom. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați să mijotească 5 minute.
Trageți vasul deoparte și adăugați dulceața. Amestecați-o în compoziție și lăsați-o să se răcească.
Porniți cuptorul. Tapisați o tavă cu hârtie de pergament.
Întindeți aluatul de foetaj și tăiați-l în patru pătrate.
Puneți merele amestecate cu dulceață în mijlocul fiecărui pătrat. Aduceți colțurile spre centru (cum se leagă bocceaua) și lipiți-le cu gălbenușul diluat cu o lingură de apă rece (aplicați-l cu o pană de gâscă sau cu o pensulă pe fiecare colț, apoi lipiți-le unul peste altul).
Băgați tava în cuptor la 210 grade C și lăsați prăjiturile să se coacă până se umflă și se auresc.
Lăsați-le să se răcească. Pudrați-le cu zahăr tos și serviți-le alături cu frișcă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.