Boboc de raţă pe varză - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Boboc de raţă pe varză

Boboc de raţă pe varză

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: Un boboc de raţă sau o raţă tânără, o varză pentru călit, 2 linguri untură, sare, 10-12 boabe de piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Raţa cu varză este o mîncare cu sos, pe când raţa pe varza este o friptură cu garnitură pe varză călită, tot atât de bine cum poate fi pe cartofi prăjiţi.
Pentru raţa pe varză se alege o raţă tânără sau boboc. Se curăţă, se sărează şi se pune întreagă în tavă, cu puţină grăsime şi 2-3 linguri de apă. Se dă la cuptor, se stropeşte mereu cu sosul din tavă.
Pe de altă parte, se taie foarte subţire o varză crudă sau murată şi se căleşte în tigaie cu o lingură de untură. Se pun câteva boabe de piper. Se poate pune ardei verde. Când raţa nu este încă friptă complet, se aşează în tavă varza călită, amestecându-se cu sosul din tavă, se pune raţa deasupra ei şi se dă iar la cuptor pentru a completa frigerea. În acest timp, raţa se pătrunde de aroma verzei, iar varza de sucul fripturii. Când raţa este destul de fragedă, se scoate din cuptor, se taie, se aşează apoi bucăţile în ordinea lor naturală, pe o farfurie pe care s-a pus mai întâi varza.
3.655 vizualizări
570 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
6. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
7. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
8. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
17. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.