Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Boboc de rață pe varză
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Porții: 4

Ingrediente: Un boboc de rață sau o rață tânără, o varză pentru călit, 2 linguri untură, sare, 10-12 boabe de piper.

Mod de preparare: Rața cu varză este o mîncare cu sos, pe când rața pe varza este o friptură cu garnitură pe varză călită, tot atât de bine cum poate fi pe cartofi prăjiți.
Pentru rața pe varză se alege o rață tânără sau boboc. Se curăță, se sărează și se pune întreagă în tavă, cu puțină grăsime și 2-3 linguri de apă. Se dă la cuptor, se stropește mereu cu sosul din tavă.
Pe de altă parte, se taie foarte subțire o varză crudă sau murată și se călește în tigaie cu o lingură de untură. Se pun câteva boabe de piper. Se poate pune ardei verde. Când rața nu este încă friptă complet, se așează în tavă varza călită, amestecându-se cu sosul din tavă, se pune rața deasupra ei și se dă iar la cuptor pentru a completa frigerea. În acest timp, rața se pătrunde de aroma verzei, iar varza de sucul fripturii. Când rața este destul de fragedă, se scoate din cuptor, se taie, se așează apoi bucățile în ordinea lor naturală, pe o farfurie pe care s-a pus mai întâi varza.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.