Tartă cu pere - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă cu pere

Tartă cu pere

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 150 g faina, 2 lingurite praf de copt, 125 g branza de vaci, 4 linguri de lapte, 4 linguri de ulei de floarea soarelui, 50 g zahar, un pachetel de zahar vanilat, sare, grasime pentru uns forma, faina pentru intins aluatul.
Umplutura: 500 g pere mai tari, 4 linguri suc de lamaie, 60 g gem de gutui.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Aluatul: toate ingredientele de mai sus se pun intr-un castron si se amesteca bine cu lingura, sau - si mai bine - cu mixerul, pana se obtine un aluat uniform si pufos. Se unge o forma rotunda (diametrul de 30 cm) cu unt. Se intinde aluatul pe tabla de prajituri, presarata cu faina, dandu-i-se o forma rotunda, cat fundul formei. Se pune in forma, netezindu-se cu palma ca sa fie uniform.
Umplutura: se curata perele, se taie pe lung in patru si li se scoate casuta cu samburi. Cele patru sferturi se mai taie o data in patru felii si se tavalesc imediat prin sucul de lamaie. Se asaza peste aluatul din forma, ca o rozeta. Se baga forma in cuptorul incins inainte, la treapta a III-a a aragazului. Se coace cam 35 de minute.
Separat, se incalzeste jeleul de gutui pe flacara mica, stropit cu putina apa si se intinde pe tarta. Se scoate prajitura din forma si se pune sa se raceasca pe un gratar.
3.637 vizualizări
759 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
11. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Pere în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
16. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
20. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
23. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Quiche Lorraine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Crumble cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.