Tartă cu lămâie (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă cu lămâie (II)

Tartă cu lămâie (II)

Timp de preparare: 4 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g unt moale, 100 g zahar, 1 varf de cutit sare, 1/4 baton de vanilie (miezul ras), coaja rasa de la 1/2 lamaie, 300 g faina.
Pentru umplutura: 8 lamai, 750 g zahar, 120 g unt, 5 oua, 1 varf de cutit sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se framanta aluatul, se tine doua ore la rece (acoperit), se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se imbraca o forma de tort (diametrul: 30 cm) cu peretii detasabili. Se inteapa aluatul (doar pe fundul tavii) si se coace la 200 grade C intre 12-15 minute acoperit cu hartie pentru copt si boabe de fasole sau mazare uscata, si intre 5-8 minute dupa ce acestea au fost indepartate.
Se taie 2 lamai felii foarte subtiri si se indeparteaza samburii. Se pune la fiert 1 l de apa si cand clocoteste se introduc feliile de lamaie. Se stinge focul si se lasa lamaile sa se raceasca in apa si apoi o ora sa se patrunda bine. Se pune din nou zeama la fiert si se procedeaza la fel de inca doua ori, lasand feliile de lamaie doar sa se raceasca, nu si sa se patrunda.
Se ia din zeama 1/2 l (restul se pune deoparte), se amesteca cu 500 g zahar, se infierbanta din nou, se introduc feliile de lamaie si se lasa sa se raceasca.
Se spala celelalte lamai cu apa fierbinte, se sterg si se storc dupa ce li s-a ras coaja (rezulta circa 1/4 l de zeama). Se amesteca zeama si coaja de lamaie cu untul topit, ouale, zaharul ramas si sarea, se toarna peste aluat si se da tarta din nou la cuptor. Se coace 45 de minute la 180C, se lasa sa se raceasca, se aseaza deasupra feliile fierte de lamaie si se toarna circa 6 linguri din zeama pusa deoparte. Tarta se poate garnisi cu fistic.
3.706 vizualizări
880 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
3. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
9. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
23. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.