Tartă cu dovlecei şi roşii - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Tartă cu dovlecei şi roşii

Tartă cu dovlecei şi roşii

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 pachet de foetaj, 5 roşii, 4 dovlecei, 100 g ricotta, 100 g parmezan, 1 fir de praz, 2 căţei de usturoi, 3 linguri de pesmet, sare, piper, ulei de măsline, busuioc.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se prăjeşte în ulei încins până devine sticlos, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Dovleceii se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, se pun într-un castron şi se amestecă bine cu sare. Se lasă să stea 10 min., se scurg de apă şi se prăjesc 5 min. la foc iute. Se scot într-o strecurătoare, se lasă să se răcească şi se condimentează.

Se amestecă bine cu ricotta, 50 g parmezan, usturoiul pisat şi prazul. Se adaugă busuioc tocat, se amestecă şi se lasă să stea 5 min.

Foetajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se întinde într-o tavă şi se presară pesmetul. Se toarnă amestecul de dovlecei cu brânză, se aşează deasupra felii de roşii, se introduce în cuptorul încins şi se coace 25-30 min. la foc potrivit.

Ca să obţinem o compoziţie mai legată, se pot adăuga câteva ouă şi puţină făină.
3.782 vizualizări
364 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
15. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
17. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
20. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
21. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
28. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.