Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tartă cu dovlecei și roșii
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 1 pachet de foetaj, 5 roșii, 4 dovlecei, 100 g ricotta, 100 g parmezan, 1 fir de praz, 2 căței de usturoi, 3 linguri de pesmet, sare, piper, ulei de măsline, busuioc.

Mod de preparare: Prazul se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se prăjește în ulei încins până devine sticlos, se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

Dovleceii se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, se pun într-un castron și se amestecă bine cu sare. Se lasă să stea 10 min., se scurg de apă și se prăjesc 5 min. la foc iute. Se scot într-o strecurătoare, se lasă să se răcească și se condimentează.

Se amestecă bine cu ricotta, 50 g parmezan, usturoiul pisat și prazul. Se adaugă busuioc tocat, se amestecă și se lasă să stea 5 min.

Foetajul se dezgheață la temperatura camerei, se întinde într-o tavă și se presară pesmetul. Se toarnă amestecul de dovlecei cu brânză, se așează deasupra felii de roșii, se introduce în cuptorul încins și se coace 25-30 min. la foc potrivit.

Ca să obținem o compoziție mai legată, se pot adăuga câteva ouă și puțină făină.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.