http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Tartă cu dovlecei şi roşii
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pachet de foetaj, 5 roşii, 4 dovlecei, 100 g ricotta, 100 g parmezan, 1 fir de praz, 2 căţei de usturoi, 3 linguri de pesmet, sare, piper, ulei de măsline, busuioc.

Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se prăjeşte în ulei încins până devine sticlos, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Dovleceii se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, se pun într-un castron şi se amestecă bine cu sare. Se lasă să stea 10 min., se scurg de apă şi se prăjesc 5 min. la foc iute. Se scot într-o strecurătoare, se lasă să se răcească şi se condimentează.

Se amestecă bine cu ricotta, 50 g parmezan, usturoiul pisat şi prazul. Se adaugă busuioc tocat, se amestecă şi se lasă să stea 5 min.

Foetajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se întinde într-o tavă şi se presară pesmetul. Se toarnă amestecul de dovlecei cu brânză, se aşează deasupra felii de roşii, se introduce în cuptorul încins şi se coace 25-30 min. la foc potrivit.

Ca să obţinem o compoziţie mai legată, se pot adăuga câteva ouă şi puţină făină.