Tort Sacher (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort Sacher (II)

Tort Sacher (II)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Blatul: 150 g ciocolată amăruie, 130 g unt moale, 110 g zahăr pudră, 110 g zahăr tos, 1 baton de vanilie (miezul), 6 gălbenuşuri, 6 albuşuri, 125 g făină.
Umplutura şi glazura - 300 g dulceaţă de caise, 200 g zahăr, 1/8 l apă, 200 g ciocolată amăruie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se taie ciocolata bucăţele, se pune într-un vas de Jena şi se lasă să se topească pe baie de aburi (peste un vas în care fierbe apa).

Se pune untul moale (lăsat de seara la un loc cald) într-un castron mai înalt, se cerne deasupra zahărul pudră şi se adaugă măduva de vanilie. Se bat bine cu mixerul, adăugându-se rând pe rând câte un gălbenuş şi câte puţină ciocolată topită. Separat, se bat albuşurile spumă (cu zahărul tos turnat în ploaie), şi se introduc în crema de ciocolată, mai întâi 2/3 din albuş, apoi făina (cernută), amestecându-se uşor, iar pe urmă şi restul de albuşuri.

Se acoperă fundul unei forme (cu diametrul de 24 cm) cu hârtie, se toarnă compoziţia şi se întinde cu o spatulă sau un cuţit mai lat, pentru ca suprafaţa să fie dreaptă. Se coace 15 min. în cuptorul încins dinainte - cu uşa întredeschisă (se bagă o lingură de lemn în deschizătură) - după care se închide uşa cuptorului şi se mai coace 30-40 min.

Se scoate forma din cuptor, se desprinde aluatul de pe margini şi se răstoarnă blatul pe un fund de lemn. Se îndepărtează hârtia şi se lasă să se răcească puţin (circa 20 min.). Se întoarce pe partea cealaltă şi se lasă până ce se răceşte de tot. Apoi se taie în două pe orizontală.

Se încălzeşte dulceaţa într-o crăticioară, amestecând întruna, şi cu jumătate din cantitate se unge partea de jos a tortului (primul blat). Se aşează deasupra cealaltă parte, se apasă uşor şi se unge şi ea cu dulceaţa rămasă.

Prepararea glazurii: se lasă să fiarbă zahărul cu apa exact 4 min. (în clocot). Se taie ciocolata mărunt, 150 g se pun la topit pe baie de aburi, după care se adaugă puţin câte puţin la siropul de zahăr, până ce se obţine o glazură groasă şi netedă. Se toarnă glazura pe mijlocul tortului şi se întinde repede întâi pe suprafaţă şi apoi pe margini. Se pune tortul pe un platou şi se lasă să se întărească glazura. Se înmoaie un cuţit în apă fierbinte şi se marchează pe tort cu cele 12 felii. Se înmoaie şi restul de ciocolată - tot pe baie de aburi - şi se ornează tortul după dorinţă, cu un cornet. Tortul se lasă peste noapte la rece.

Se serveşte cu frişcă pusa deasupra, pe farfurie, când e servit.
4.759 vizualizări
401 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.