Tartă cu peşte şi dovlecei (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu peşte » Tartă cu peşte şi dovlecei (II)

Tartă cu peşte şi dovlecei (II)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 2 pachete aluat de foetaj, 1 kg peşte, 2 dovlecei, 2 legături ceapă verde, 3 căţei de usturoi, 3 ouă, 1 vîrf de cuţit pudră de nucşoară, ulei de măsline, sare, piper, mărar, unt pentru uns tava.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează şi se taie fileuri. Se curăţă de piele, se fierbe în apă cu sare şi se pune într-o strecurătoare.
Cînd s-a răcit, se curăţă de oase şi se sfărîmă cu o furculiţă. Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie rondele. Usturoiul se curăţă de foi, se pisează şi se pune peste ceapă.
Dovleceii se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, se scurg de suc şi se pun peste celelalte legume.
Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se adaugă legumele şi se călesc cinci minute. Se adaugă sarea, piperul, pudra de nucşoară şi peştele sfărîmat. Se prăjeşte totul cîteva minute.
Foetajul se dezgheaţă la temperatura camerei şi se aşează o foaie într-o tavă unsă cu unt.
Se toarnă compoziţia de peşte amestecată cu două ouă şi mărar tocat. Se aşază deasupra a doua foaie, se unge cu ou bătut şi se coace la foc mediu 30-35 de minute.
Se serveşte fierbinte sau rece.
2.497 vizualizări
746 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
15. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
17. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
20. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
21. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
28. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
30. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.