Tartă cu cireşe - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă cu cireşe

Tartă cu cireşe

Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 12

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g unt moale, 100 g zahar, 1 varf de cutit sare, 1/4 baton vanilie (miezul ras cu cutitul), 200 g faina, 150 g alune macinate.
Pentru umplutura: 50 g unt moale, 30 g zahar, 1 varf de cutit sare, 1/4 baton de vanilie (miezul ras), coaja rasa de la 1/2 lamaie, 100 g martipan (turta dulce), 2 oua, 20 g faina, 10 g zeamil, 1 kg cirese dulci.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se framanta aluatul, se acopera si se tine doua ore la rece. Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se imbraca o forma de tort (diametrul: 30 cm) cu peretii detasabili. Se inteapa aluatul (doar pe fundul formei) si se coace la 200 grade C, mai intai 12-15 minute, acoperit cu hartie pentru copt si boabe de fasole sau mazare, si pe urma, dupa ce s-au indepartat hartia si boabele, inca 5-8 minute.
Se freaca spuma untul, zaharul, sarea, vanilia, coaja rasa de lamaie si martipanul taiat cubulete fine, se adauga ouale, faina si zeamilul, se amesteca bine si se toarna peste aluatul fierbinte. Se da tarta la cuptor, se coace circa 20 de minute la 180 grade C, se lasa sa se raceasca si se presara peste ea ciresele spalate, zvantate si curatate de samburi.
3.098 vizualizări
428 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
10. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
18. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
20. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
27. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.