Tartă cu zmeură - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă cu zmeură

Tartă cu zmeură

Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g unt moale, 100 g zahar, 1 varf de cutit sare, 1/4 baton de vanilie (se despica pe lung si se rade miezul cu cutitul), 270 g faina, 30 g cacao.
Pentru umplutura: 90 g frisca nebatuta, 200 g ciocolata amaruie, 4 linguri alcool de fructe, 750 g zmeura, 1 lingura zahar pudra, 100 g stifturi de migdale, 250 g zahar tos.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se framanta aluatul, se acopera cu o folie de plastic si se tine doua ore la rece. Pe planseta infainata se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se imbraca o forma (diametrul: 30 cm) cu pereti detasabili. Se inteapa aluatul pe fundul formei, se acopera cu hartie pentru copt si cu un strat de fasole sau mazare uscata si se coace 12-15 minute in cuptorul incins la 200 grade C. Se indeparteaza hartia si boabele, se mai da la cuptor 5-8 minute si se lasa sa se raceasca.
Se pune frisca pe foc si cand clocoteste, se topeste in ea ciocolata rupta bucatele. Se lasa sa se raceasca, se incorporeaza alcoolul de fructe, se amesteca si se toarna compozitia astfel obtinuta peste aluatul din tarta racit. Se mai tine o ora la frigider, dupa care se scoate tarta din forma si se presara peste stratul de crema zmeura si zaharul pudra.
Se tapeteaza o tava obisnuita cu hartie pentru copt, se pun pe ea stifturile de migdale si zaharul tos, se baga la cuptor si se caramelizeaza circa 8 minute la 220 grade C. Se lasa apoi sa se raceasca, se rup bucati si se infig in crema de jur imprejurul tartei.
4.464 vizualizări
803 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
3. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
9. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
11. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
18. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
19. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
22. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
23. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă)
29. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.