Tort cu zmeură sau mure - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort cu zmeură sau mure

Tort cu zmeură sau mure

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 12

Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj (450 g), 1 galbenus, 40 g migdale taiate felii, 1 baton de vanilie (miezul ras cu cutitul), 300 ml lapte, 1 pachet praf de budinca cu gust de vanilie, 2 linguri miere, 200 g frisca batuta, 500 g zmeura (mure), zahar pudra.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se lasa aluatul sa se dezghete (daca e congelat) si se imbraca cu el o forma rotunda cu diametrul de 32 cm. Se apasa pe margini cu degetele, se inteapa, se unge cu galbenusul batut si se presara jumatate din migdalele taiate. Se da la cuptorul incins la 200 grade C, se coace (la 180 grade C) circa 15 minute (dupa ce jos, pe fundul cuptorului, s-a pus un vas cu apa) si se lasa sa se raceasca. Se dilueaza praful de budinca in 6 linguri de lapte. Separat, se pune la fiert laptele ramas impreuna cu miezul ras de vanilie si cand clocoteste se toarna in el praful de budinca (diluat in lapte) si se amesteca pana incepe din nou sa fiarba. Se adauga si mierea si se lasa crema astfel obtinuta sa se raceasca, amestecand in ea din timp in timp. Migdalele ramase (felii) se prajesc intr-o tigaie fara grasime. In crema de vanilie se incorporeaza frisca, se toarna peste aluatul copt, peste crema se pun zmeura sau murele, spalate si zvantate bine, si se presara zaharul pudra si migdalele prajite.
4.398 vizualizări
1.018 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
4. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
8. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
17. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
20. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
21. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
22. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
23. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
27. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
29. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
30. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.