Supă de sepie sau calamar - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Supe cu carne » Supă de sepie sau calamar

Supă de sepie sau calamar

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g sepie sau calamar de 10-15 cm lungime, 1,2 l apa, 2 linguri susan, 100 g orez cu bobul lung, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, 2 linguri ulei, 1/2 lingurita zahar, 1 lingurita otet, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Sepiile se spala in mai multe ape si se curata. Se indeparteaza capul, pastrand numai tentaculele si abdomenul, tentaculele se taie rondele, iar abdomenul se taie inele. O sepie se pastreaza intreaga. Se pune uleiul intr-un castron si se infierbanta. Se adauga ardeiul gras taiat in fasii. Se soteaza 2-3 minute. Apa se pune la fiert. Cand clocoteste, se adauga sepiile. Se fierb la foc viu 10 minute. Se adauga legumele si se mai da un clocot. Se adauga sare si piper.
Separat pregatim orezul. Se alege si se spala in mai multe ape. Se pune la fiert impreuna cu putina sare, 1/2 lingurita de zahar si 1 lingurita de otet. Se fierbe 8 minute, se acopera si se mai lasa la cald inca 20 minute. Se lasa sa se raceasca.
Supa se serveste la masa intr-un bol de sticla, in care am adaugat sepia intreaga. In fiecare bol sau farfurie, se adauga cate o lingura de orez si se presara cu seminte de susan.
4.183 vizualizări
513 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cu pătrăţele de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă de verdeţuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de zarzavat cu griş rumenit (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.